Correct Monnereau

Duurzaam Rouwvervoer
 

Duurzaamheid bij Correct Monnereau 2023Duurzaamheid houdt ook ons bezig. Een 100% goede oplossing is er voor ons als allround rouwvervoersbedrijf, op dit moment nog niet. In ieder geval niet op grote schaal. 

Tesla Model 3 Rouwauto

Tot nu.! In combinatie met Derks Bedrijfswagen, Straver mobility en Van der lans & Busscher hebben wij in eigen beheer een 100% elektrische rouwauto laten ontwikkelen en bouwen. Deze electrische lijkauto is gebouwd op basis van een Tesla Model 3. Na 3 jaar ontwikkeling gaan we vanaf oktober 2022 rijden met maar liefst 3 Tesla rouwauto's. 

Mercedes-Benz EQV overbrengen

in 2021 zijn we ook al met een 100% elektrisch overbreng voertuig gaan rijden, een Mercedes Benz EQV. 

Met het elektrische overbrengvoertuig en de de electrsiche Staatsie Tesla's zijn we nu in staat om een het vervoer rondom een overledene volledig zero-emissie uit te voeren.  


Het liefst schakelen we volledig over op elektrische voertuigen die op groen geproduceerde stroom rijden maar dit is voor het volledige wagenpark nog niet realistisch. Tot die tijd blijven wij dagelijks CO2 produceren…. 

89% CO2 reductie

Compenseren van CO2 betekent helaas dat je het nog wel steeds CO2 produceert. Daarom zijn wij reeds in maart 2020 met ons volledige wagenpark over gestapt op biologische diesel, het zogenaamde HVO 100. Door met deze brandstof te gaan rijden reduceren wij de CO2 uitstoot met maar liefst 89%!!. Dat betekend dat wij i.p.v. 40.000 kg CO2 nog maar 4.400 kg CO2 produceren. 

Wat je niet produceert hoeft je niet te compenseren.


HVO100 | Bio Brandstof

Rijden op HVO 100 geeft namelijk een CO2 reductie van maar liefst 89%! Dat betekent dat wij, door te gaan rijden op HVO100 ruim 1.000 ton ( 1.000.000 kg) CO2 minder gaan uitstoten. Onze voertuigen produceren dan nog maar ongeveer 15/20 gr CO2 per kilometer!!

 Al met al een prachtige ontwikkeling in de energietransitie die moet leiden naar 100% duurzame mobiliteit.


Meer over duurzaamheid bij Correct Monnereau https://www.monnereau.nl/bedenkers-van-creatieve-oplossingen-in-personenvervoer


 


89% CO2 reductie

 


Daarnaast levert HVO nog meer voordelen op zoals:

·        minder brandstofverbruik

·        Minder verbruik van Adblue

·        100% minder SO2 (zwaveldioxide)

·        33% minder PM (roet en fijnstof)

·        30% minder HC ( waterstof)

·        24% minder CO ( koolmonoxide) 

·        9% minder Nox ( stikstofoxide)


Compenseren CO2 uitstoot

Om de CO2, die we toch nog een beetje, te compenseren ontwikkelen wij bij Westendorp (gemeente Oude IJsselstreek) 12 ha nieuwe natuur. Daar zijn in 2008 landbouwgronden aangekocht en deze worden teruggebracht naar nieuwe natuur. Dit wordt ontwikkeld doormiddel van afplaggen en het planten van duizenden bomen. In 2013 zijn er samen met de Yves Rocher bijvoorbeeld 1.200 zomereiken geplant.

 

Een gemiddelde boom kan in 1 jaar ongeveer 20 kg CO2 opnemen in zijn biomassa. Bomen nemen de CO2 op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Op het oude en het nieuw ontwikkelde Landgoed staan inmiddels ruim 5.000 bomen (oude en jonge). Hiermee wordt 100.000 kg CO2 omgezet in zuurstof. Daarmee compenseren wij op dit moment dus ruimschoots de CO2 die wij produceren en kunnen we stellen dat wij , met de ontwikkeling van nieuwe natuur, al onze uitvaarten al CO2 neutraal uitvoeren.

Landgoed Het Hoenderbosch is daarnaast ondergebracht in een stichting en is er een beheersplan opgesteld om het Landgoed ook naar de toekomst toe zeker te stellen.